Ακόμα και το περίφημο Γιοφύρι της Άρτας που «ολημερίς το χτίζαμε το βράδυ γκρεμιζόταν» θα είχε ολοκληρωθεί μέσα σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη λεωφόρο Λάμπρου Κατσώνη στους Αγίους Αναργύρους η οποία παραμένει κλειστή εδώ και τουλάχιστον δέκα μήνες μετά και τις καταστροφικές βροχές που είχαν στοιχίσει ακόμα και τη ζωή μίας γυναίκας τον περασμένο Οκτώβριο.

Η αναλγησία είναι τέτοια που ενώ υπάρχει ταμπέλα η οποία επιτρέπει τη διέλευση στους κατοίκους της περιοχής, λίγα μέτρα αργότερα ο δρόμος παύει να υφίσταται.

Η υπομονή των κατοίκων του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων έχει πια φτάσει στα όρια της αφού και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει αλλά και κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Ο φόβος είναι ακόμα μεγαλύτερος τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει αλλά η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων έχει διακοπεί εξαιτίας γραφειοκρατικών κωλυμάτων ή κακής σχεδίασης, ενώ άλλα βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά.

Ο εκνευρισμός των κατοίκων έχει φτάσει στο ζενίθ, αφού κανείς δε φαίνεται να ασχολείται με το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου μίας βιομηχανικής περιοχής όπου δεκάδες κόσμου χρησιμοποιούν, προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους.

Στο μεταξύ, τα πρανή έργα σε μεγάλο μήκος του Κηφισού δεν έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα στην επόμενη δυνατή βροχή να πλημμυρίσουν και πάλι η παρακείμενη εθνική οδός και η λεωφόρος Λάμπρου Κατσώνη.

Κάτοικος της περιοχής μάλιστα δήλωσε ότι «κάθε φορά που περνάμε από το σημείο τρέμουμε να μην υποχωρήσει το έδαφος αφού φαίνεται η σαθρότητα του» ενώ η κ. Ελένη που διατηρεί επιχείρηση στη Λ. Κατσώνη τόνισε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αφού οι πελάτες δεν έχουν πρόσβαση και εκείνη κινδυνεύει να κλείσει!

Οι φωτογραφίες προς τέρψιν του… φιλοθεάμονος κοινού!

paoasiday1 paoasiday2 paoasiday3 paoasiday4