Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε χθες αργά το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών, ο οποίος συντόνιζε τα κυκλοφοριακά μέτρα μετά την πορεία αντιεξουσιαστών και άλλων οργανώσεων που διαμαρτύρονταν για την εμπρηστική επίθεση στο κτήριο της οδού Νοταρά, στα Εξάρχεια, όπου στεγάζονται πρόσφυγες.

Όταν η πορεία ολοκληρώθηκε άγνωστοι εντόπισαν τον διοικητή της Τροχαίας στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη και του επιτέθηκαν. Ο αστυνομικός διευθυντής βρέθηκε αιμόφυρτος μέχρι να βοηθήσουν δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για εξετάσεις και παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ακολούθησαν μικρής έντασης επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα μπροστά από το Πολυτεχνείο. Δεκάδες νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο.

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Πατησίων, και στα δύο ρεύματα, για ώρα, από την Ομόνοια έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.