Σημαντικό μέρος των αναγκών που αντιμετωπίζουν 45 σχολεία και Τμήματα Ένταξης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης για μαθητές με ειδικές ικανότητες και κινητικά προβλήματα, καλύφθηκε, μετά την εξασφάλιση από τo ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησης ύψους 535.855 ευρώ.

Συγκεκριμένα, o Δήμος Θεσσαλονίκης κατάθεσε «πρόταση χρηματοδότησης για έργο Εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και τμημάτων ένταξης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» κατόπιν πρόσκλησης της Διαχειριστικής Αρχής ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας η οποία αφορά στην προμήθεια υλικών (εποπτικά μέσα, συστήματα πληροφορικής, ειδικά όργανα γυμναστικής, καθίσματα, θρανία κλπ).

«Καταγράψαμε τις ανάγκες μετά από συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές όλων των σχολείων Ειδικής Αγωγής, ενώ συνεργαστήκαμε άψογα και με την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν επιβαρύνεται στο ελάχιστο ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Να σημειωθεί ότι ένας μικρός αριθμός σχολείων που έμεινε λόγω ελλιπών στοιχείων εκτός προγράμματος, θα επιδιώξουμε να ενταχθεί σε συμπληρωματική πρόταση που θα υποβάλλουμε σύντομα ώστε να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών των σχολείων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Καρούμπης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.