Σάλο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το γιατρό που ανανέωσε το 2014 το δίπλωμα του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, καθώς όπως προέκυψε από ρεπορτάζ του Alpha, ο πνευμονολόγος πιστοποιεί ως ικανούς ηλικιωμένους χωρίς να τους εξετάσει πρώτα.

Ρεπόρτερ του Alpha τηλεφώνησε στον γιατρό και του ζήτησε να φέρει 4 αιτήσεις για ανανέωση διπλώματος προκειμένου να πάρει τα πιστοποιητικά. «Βεβαίως, βεβαίως» ήταν η απάντηση του γιατρού, ο οποίος επέμεινε στην καταφατική απάντηση ακόμη κι όταν η ρεπόρτερ εξήγησε πως οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται εκτός Αθηνών, ενώ του δήλωσε ότι ορισμένοι από τους ενδιαφερόμενους είναι πάνω από 75 ετών. «Δεν πειράζει, δεν χρειάζεται (να έρθουν). Να τα φέρετε (τα χαρτιά) εσείς να τα φτιάξουμε», απαντά ο γιατρός.

Όταν ρεπόρτερ του καναλιού πήγε αυτοπροσώπως στο γραφείο του γιατρού, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δίνει εξ αποστάσεως πιστοποιητικά υγείας σε ανθρώπους ανήμπορους να φτάσουν στο γραφείο του, αλλά ικανούς να… οδηγούν ταχύπλοο και αυτοκίνητο.

Βέβαια, ο ίδιος υποστήριξε πως δεν θυμάται να είχε δώσει άδεια στον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου στην Αίγινα.

Ο 77χρονος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι πάσχει από «σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, αρτηριακή υπέρταση, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια», ότι λαμβάνει «χρονίως φαρμακευτική αγωγή και χρησιμοποιώ μηχάνημα ύπνου με παράλληλη χρήση οξυγόνου σε παροχή 3 λίτρα ανά λεπτό, κατά τις ώρες ύπνου από τριετίας» και πως «η καθημερινή χρήση των παραπάνω είναι απαραίτητη» για την επιβίωσή του.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου προχώρησε στην αφαίρεση του διπλώματός του 77χρονου, αλλά και στην καταγγελία της σύμβασης του γιατρού που έκανε την εξ αποστάσεως ανανέωση.

Αναλυτικά η δήλωση της Ρένας Δούρου:

Η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από τα δημοσιεύματα εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καθώς και ρεπορτάζ ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, αναφορικά με διαδικασίες ιατρικής εξέτασης οδηγών «εξ αποστάσεως» καθώς και την αμφισβητούμενη ικανότητα να κατέχει άδεια οδήγησης ο Θρασύβουλος-Κωνσταντίνος Λυκουρέζος του Παναγιώτη, ο οποίος ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα της Αίγινας, προχώρησε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες.

Πρώτον, κατήγγειλε τη σύμβαση με τον ιατρό Μάρκο Αντωνίου, πνευμονολόγο –φυματιολόγο, μετά από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν απαιτείται η προσέλευσή των ενδιαφερόμενων να ανανεώσουν άδεια οδήγησης στο ιατρείο του, αλλά αρκεί η προσκόμιση δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο.

Δεύτερον, προχώρησε στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης την οποία ο Θ. Λυκουρέζος είχε λάβει το Μάρτιο του 2014, και

Τρίτον, τον παρέπεμψε σε ιατρική επανεξέταση από τη Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή.