Αντιδράσεις στους φορείς του νησιού της Λήμνου έχει προκαλέσει το νέο ηλεκτρονικό στρατιωτικό παιχνίδι προσομοίωσης Arma 3. Μπορεί το νησί να μην κατονομάζεται, αλλά υπάρχουν σκηνές με πραγματικές εικόνες από την πλαγιά του Αγίου Αθανασίου, ενώ διακρίνεται και το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Στο trailer του παιχνιδιού παρουσιάζεται μία ομάδα ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ που στην προσπάθειά της να φέρει σε πέρας την αποστολή που της έχει ανατεθεί καλείται να αντιμετωπίσει τους κινδύνους ενός σύγχρονου πολέμου.
Σε μία από τις σκηνές παρουσιάζεται πραγματική εικόνα από την πλαγιά του Αγίου Αθανασίου, όπου κατεβαίνουν οι άντρες των ειδικών δυνάμεων , εντοπίζοντας το στόχο.

Ο στόχος δεν είναι άλλος από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην περιοχή του Αυλώνα, με τους άντρες των ειδικών δυνάμεων να στοχεύουν στον εχθρό, σε όσους δηλαδή βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και το φυλάσσουν.

Η συνέχεια της υπόθεσης του ηλεκτρονικού παιχνιδιού εξελίσσεται στους γύρω χώρους, ενώ υπάρχουν και εικόνες από τις παρυφές της Μύρινας, όπου διακρίνονται συγκεκριμένα κτίσματα.

«Μετά από πολλά χρόνια έντονου πολέμου εναντίον του ανατολικού στρατού, η Ευρώπη έχει γίνει η τελευταία στάση για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Στα πρόθυρα του να οδηγηθούν στη θάλασσα, με εντολή του ΝΑΤΟ ξεκινά η επιχείρηση.
Μια μικρή ομάδα των ειδικών δυνάμεων αποστέλλεται σε ένα μικρό νησί της Μεσογείου. Ωστόσο η ομάδα βρίσκεται σε κίνδυνο, όπου στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει την αποστολή θα αντιμετωπίσει τους κινδύνους του σύγχρονου πολέμου», σημειώνεται για την υπόθεση στην ιστοσελίδα της εταιρείας Bohemia Interactive.

H ανησυχία των κατοίκων είναι έκδηλη, όπως σημειώνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λήμνου, Κώστα Αδαμίδη, να σημειώνει ότι τον ενοχλεί το γεγονός πως το συγκεκριμένο παιχνίδι διαδραματίζεται στο νησί.

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός της παρουσίασης των γραφικών, που ενώ υπάρχουν εθνικοί λόγοι διασφάλισης κάποιων περιοχών στο νησί, αυτές παρουσιάζονται με σκηνές υψηλής ευκρίνειας», τονίζει.

Στην εποχή της πληροφορικής, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, έχει χαθεί το μέτρο και πέραν των πιθανών προβλημάτων εθνικής ασφάλειας, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν.