Μηχανοκίνητη πορεία προγραμματίζει για αύριο η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ ενώ οι κινητοποιήσεις της θα κορυφωθούν με συμμετοχή στην 25ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβρίου.

Στη αυριανή πορεία καλούνται να συμμετάσχουν εργαζόμενοι με δίκυκλα, αλλά και απορριμματοφόρα και άλλα δημοτικά οχήματα και η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Την Τετάρτη προγραμματίζεται κατάληψη όλων των δημαρχείων από τις 11:00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ οι Σύλλογοι-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλούνται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12:00 μέχρι τις 12:30, προχωρώντας σε κάψιμο των ειδοποιητηρίων του υπουργείου Οικονομικών.

Την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συμμετοχή στις 18:00 στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει.

Για την Παρασκευή, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι ενώ την ίδια μέρα στις 11:00, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Σαββατοκύριακο η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και τη Δευτέρα σε κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ, αλλά και των ΧΥΤΑ, με χρονικό ορίζοντα την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβριου.

Η ομοσπονδία προειδοποιεί επίσης πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει από τους δήμους στοιχεία ή πίνακες με ονόματα για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, «αυτόματα καταλαμβάνεται το Γραφείο Προσωπικού και δεν χορηγείται καμία τέτοια βεβαίωση».