Εξομολόγηση ψυχής έκανε ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης ο οποίος αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι τους τελευταίους μήνες βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και χάρη σε ένα θαύμα σήμερα περπατάει ξανά. Ο κ. Σπανουδάκης έκανε αυτή την εξομολόγηση για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Άγιο Σπυρίδωνα που τον έκανε καλά.

Στις αρχές Αυγούστου ο κ. Σπανουδάκης προβληματιζόταν για το αν έπρεπε να ακυρώσει τη συναυλία του στην Κέρκυρα λόγω των σοβαρών κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Η πίστη του όμως και ο ιερός σκοπός της εκδήλωσης (ήταν αφιερωμένη στα 300 χρόνια από το θαύμα του Αγίου το 1716 και τη διάσωση του νησιού από τους Οθωμανούς) τον οδήγησαν σε μια σωτήρια για τη ζωή του απόφαση. «Ήμουν τρεις μήνες στο κρεβάτι με χάπια, πόνους, ενέσεις και δύο εγχειρήσεις και κάθε μέρα έλεγα “πώς να το αναβάλω, πώς να εκθέσω τόσο κόσμο; Έχει ο Θεός και θα βοηθήσει ο Άγιος» γράφει στο Facebook.

Στο ξενοδοχείο δέχτηκε την επίσκεψη του οστεοπλαστικού γιατρού Σπύρου Νίκα και μαζί του ο συνθέτης έκανε τα πρώτα του βήματα, σηκώθηκε από το καροτσάκι και κατάφερε να μείνει όρθιος για έξι ώρες. «Να το θαύμα του Αγίου», είπε στον εαυτό του ο μουσικοσυνθέτης.

Η συναυλία του όμως αναβλήθηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. «Εγώ φταίω, όλα είναι τέλεια ως τη στιγμή π0υ θα έβγαινα; Ο άγιος με έδιωξε», σκέφτηκε ο ίδιος όπως γράφει στο Facebook, καθώς εξαιτίας ενός ισχυρού ανεμοστρόβιλου τα πάντα διαλύθηκαν. Τελικά όμως η συναυλία που έγινε την επόμενη μέρα ήταν από τις ωραιότερες που έχει δώσει ποτέ. «Κόσμος, ζέστη και oλόγυρά μας άγγελοι […] Το γιατί έγιναν όλα αυτά μου διαφεύγει και αφήνομαι έκπληκτος σαν μικρό παιδί στα χέρια Του» είπε.