Θύμα επίθεσης έπεσε ένα ζευγάρι βρετανών γκέι στη Μύκονο, όπου βρίσκονταν για διακοπές. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Ιουλίου, τη δεύτερη νύχτα του ζευγαριού στο ελληνικό νησί, όπου βρίσκονταν με συγγενείς τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Evening Standard, το παντρεμένο ζευγάρι επέστρεφε από ένα γκέι μπαρ όταν δέχτηκαν επίθεση από πίσω, τους ξυλοκόπησαν και τους άφησαν αιμόφυρτους και αναίσθητους στο έδαφος.

«Μπορώ να θυμηθώ να περπατώ σε μια ανηφόρα και να στρίβω να κοιτάξω επειδή ο Vestal δεν ήταν μαζί μου. Είδα ότι μιλούσε με κάποιον που δεν γνωρίζαμε και είχε κολλήσει σε κάτι συρματοπλέγματα. Του είπα ‘Vestal, πρέπει να φύγουμε’ και αυτός είπε ότι θα το χειριζόταν. Ήταν το τελευταίο πράγμα που μπορώ να θυμηθώ», περιέγραψε ο Tristan.

«Όταν συνήλθα, ένιωθα το κεφάλι μου χτυπημένο και τα δύο μπροστινά μου δόντια έλλειπαν. Αγκάλιασα τον Vestal που ήταν επίσης αναίσθητος. Επανήλθε μόνο αφού βρεθήκαμε στο νοσοκομείο», προσθέτει ο ίδιος.

«Είμαστε πεπεισμένου ότι ήταν μια ομοφοβική επίθεση διότι δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι τίποτε άλλο. Όποιος ξέρει τον Vestal, γνωρίζει ότι είναι το πιο φιλικό και μη απειλητικό άτομο που υπάρχει», τόνισε.

Όπως εξήγησε ο άντρας, «έπρεπε να μιλήσουμε με τις λιμενικές αρχές και την τοπική αστυνομία μετά το περιστατικό, όμως το μόνο που ήθελα ν α κάνω στις υπόλοιπες διακοπές ήταν να μείνω ξαπλωμένος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ήταν εντελώς καταθλιπτικό».

Σύμφωνα με τα θύματα, η αστυνομία ερευνά την επίθεση αν και δεν υπάρχει κάποια καταγραφή από την επίθεση σε βίντεο.