Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια, με τις φλόγες να βρίσκονται πάνω από την Λίμνη, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Μέχρι στιγμής, η πύρινη λαίλαπα έχει κάνει στάχτη 20.000 στρέμματα πευκοδάσους, ενώ, υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό.

Οι κάτοικοι της περιοχής πέρασαν δύσκολες ώρες τη νύχτα, ενώ οι τοπικές αρχές στην Λίμνη εξέτασαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην εκκένωση οικισμών κοντά στο σχολείο πκαθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σημαντικά, ενώ λόγω των πυκνών καπνών η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που αποχώρησαν αυτοβούλως από την περιοχή.

Στο λιμάνι της περιοχής έχει δέσει ήδη οχηματαγωγό, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί εκκένωση οικισμών, να συμβάλει στην επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών δια θαλάσσης, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

2568458

Στην προβλήτα της κοινότητας έδεσε προληπτικά το οχηματαγωγό «Καπετάν Αριστείδης», σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή.

H κυκλοφορία προς Λίμνη έχει διακοπεί.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 48 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, ενώ μηχανήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες. Από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Χθες η φωτιά -που έκαψε εξοχική κατοικία, αποθήκες και συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων- είχε φτάσει δίπλα από τα σπίτια στον οικισμό Κατούνια, ο οποίος έχει εκκενωθεί.

Η Μονή Γαλατάκη εκκενώθηκε επίσης από την Αστυνομία, οι μοναχές έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην Λίμνη.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος μετέβη στη Βόρεια Εύβοια.