Στον εισαγγελέα οδηγούνται, κατά ομάδες, οι 74 συλληφθέντες κατά τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, που τελούσαν υπό κατάληψη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα τρία κτίρια, (το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στην οδό Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο Μέγαρο» στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης και ένα 8όροφο κτίριο, επί της οδού Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης), προσήχθησαν αρχικά 107 άτομα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστούν.

Στο μεταξύ, μπουλντόζες ξεκίνησαν το μεσημέρι και συνέχιζαν έως τις πρώτες απογευματινές ώρες, την επιχείρηση κατεδάφισης του κτιρίου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στο οποίο βρίσκονταν και κάποιοι πρόσφυγες.

Μέσα στο κτίριο υπήρχαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού καθώς και άλλος εξοπλισμός, που πριν ξεκινήσει η επιχείρηση κατεδάφισης, απομακρύνθηκαν και εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν με φορτηγά, πιθανότητα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων. Την επιχείρηση κατεδάφισης επιτηρούν δυνάμεις της αστυνομίας.