Το «ευχαριστώ» της Πολιτείας προς τους πυροσβέστες, οι οποίοι διέσωσαν εννέα πολίτες και ένα βρέφος τριών μηνών, από πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην πολυκατοικία που διαμένουν στον Πειραιά, απηύθυνε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Πράξεις όπως αυτή, έχουν καταξιώσει το Πυροσβεστικό Σώμα για την προσφορά του στον ελληνικό λαό», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την διάρκεια εκδήλωσης, ενώ έκανε ειδική μνεία στην αυτοθυσία των πυροσβεστών. Παράλληλα, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον επιπυραγό Πέτρο Αλάμαρα, στον δόκιμο ανθυποπυραγό Λάζαρο Λαζαρίδη και τους πυροσβέστες Χρήστο Κέλμαλη, Ιωάννη Γερακουλάκο και Μιχαήλ Γρηγοράκο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο αναπληρωτής γγ Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο υπαρχηγός του ΠΣ, αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ο συντονιστής υποστήριξης ΑΠΣ, υποστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης και ο διοικητής της ΠΥ Πειραιά, αρχιπυραγός Διονύσιος Κουτσούκος.