Προσκυνηματική επίσκεψη στο νησί της Ρόδου πραγματοποιεί από ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄, τον οποίο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος ο μητροπολίτης Ρόδου κ. Κυριλλος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ο δήμαρχος κατά την υποδοχή του Πατριάρχη, δήλωσε πως «η επίσκεψή του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Ρόδο, η ιστορία της οποίας είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του Πατριαρχείου». Ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε τον Πατριάρχη, ότι λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού της Ρόδου και της εγγύτητάς της στους Αγίους Τόπους, οι Ρόδιοι πιστοί τους επισκέπτονται συχνά ως τακτικοί προσκυνητές και πιστοί φίλοι του Πατριαρχείου και ταυτόχρονα αφουγκράζονται καλύτερα από άλλους τα προβλήματα μιας συνεχώς «ταραγμένης περιοχής», ειδικότερα τη σημερινή εποχή, με την έκρηξη του προσφυγικού ζητήματος.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ρόδου για την υποδοχή, τους κατοίκους της Ρόδου για την αγάπη τους, καθώς και τον Μητροπολίτη Ρόδου, καθώς συχνά φιλοξενούνται παιδιά πιστών από τους Αγίους Τόπους, στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ρόδου.

Το πρόγραμμα του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ’, περιλαμβάνει προσκυνηματικές επισκέψεις σε εκκλησίες της Ρόδου, της Σύμης και την ιερά μονή Πανορμίτη Σύμης, όπως επίσης και την επίσκεψη του στους αρχαιολογικούς χώρους της μεσαιωνικής πόλης και της Λίνδου.