Έντονη κινητικότητα επικρατεί στο ανατολικό Αιγαίο τις δύο τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό πεντάγωνο αλλά και την αστυνομία, υπάρχει φόβος ότι ενδέχεται να περάσουν σε ελληνικά ακριτικά νησιά Τούρκοι οι οποίοι ενδεχομένως εμπλέκονται με το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι, διεξάγονται έντονοι έλεγχοι από τις ελληνικές δυνάμεις σε ό,τι κινείται σε αέρα και θάλασσα στην περιοχή, όπως τουριστικά πλοία, αλλά και φουσκωτά.

Στο στενό της Σύμης βρίσκεται ήδη κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και η πυραυλάκατος «Βότσης», καθώς και σκάφοι του Λιμενικού. Επιπλέον, στην περιοχή βρίσκονται και σούπερ-πούμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Πεντάγωνο, δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να περάσουν στον ελληνικό χώρο και άντρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλέστηκε η ΕΡΤ, δεν χρειάζεται ανησυχία και το θέμα χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς από τις ελληνικές δυνάμεις.

‘Ερευνες και από τις τουρκικές αρχές

Οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί, ενώ F-16 πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από το Αιγαίο για τον εντοπισμό των καταδρομέων.