Για μια ακόμη σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, το Πρόγραμμα Προαγωγής της Υγείας στα Σχολεία, που υλοποιείται από το τμήμα Δημ. Υγιεινής & Προαγωγής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και τη συνδρομή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, με εθελοντές οδοντιάτρους.

Ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι η πρόληψη των νοσημάτων του στόματος και της παχυσαρκίας, τόσο με παρέμβαση αγωγής υγείας, όσο και με κλινική εξέταση.

Παράλληλα, προσεγγίζονται όλα τα παιδιά που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία της ΠΕ Πειραιά και αναπτύσσεται επικοινωνία με τους γονείς για την πρόληψη των νοσημάτων του στόματος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με επισκέψεις στα σχολεία και συγκατάθεση των γονέων, ενώ περιλαμβάνει οδοντοστοματολογική εξέταση των παιδιών, μέτρηση του ύψους και του βάρους τους.

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς 2015-16 πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε 34 σχολεία (18 δημοτικά και 16 νηπιαγωγεία), στα οποία περιλαμβάνονται όλα τα ειδικά δημοτικά σχολεία της ΠΕ Πειραιά.

Συνολικά εξετάστηκαν 2.417 μαθητές και μαθήτριες, που αντιστοιχούν στο 77,4% του συνόλου των μαθητών, που φοιτούσαν στα παραπάνω σχολεία.