Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνδικαλιστές-μέλη της ΓΕΝΟΠ  στο ξενοδοχείο όπου συνεδριάζει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ. Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι η παρεμπόδιση της λήψης απόφασης για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ.

Η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί στις 30 Ιουνίου όμως η διαδικασία αναβλήθηκε για σήμερα ύστερα από την παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ, στελέχη της οποίας φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό στο χώρο διεξαγωγής της συνέλευσης.

Η πρόταση που καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της ΔΕΗ προβλέπει ότι το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ θα ελέγχεται από το Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 49% θα διατεθεί σε στρατηγικό και άλλους επενδυτές.

dehmasdadh8 dehmasdadh3 dehmasdadh9 dehmasdadh10 dehmasdadh12

Η συνεδρίαση τελικά διεκόπη έπειτα από την παρέμβαση των συνδικαλιστών. Τελικά αποφασίσθηκε η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην ομιλία που προηγήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης έκανε τον απολογισμό του 2015, ανέφερε ότι με το νέο σύστημα διακανονισμών που εφαρμόστηκε έχουν ρυθμιστεί χρέη ύψους 715 εκατ. ευρώ από 324.000 πελάτες. Ανέφερε επίσης ότι η δεύτερη λιγνιτική μονάδα στον σταθμό Φλώρινας θα γίνει σε σύμπραξη με ιδιώτες ώστε μεταξύ άλλων να τερματιστεί η αποκλειστική πρόσβαση της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή.

Παρών στη συνέλευση ήταν ο πρώην υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ και των μελών του ΔΣ, όπως επίσης την επ’ αόριστον αναβολή της γενικής συνέλευσης.

dehmasdadh16

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος