Νέα δίκτυα φυσικού αερίου, συνολικού μήκους άνω των 250 χιλιομέτρων, σχεδιάζει να δημιουργήσει στα επόμενα χρόνια η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης, με στόχο έως το 2021 να καλύπτει το 70% του πληθυσμού στις περιοχές για τις οποίες διαθέτει άδεια διανομής, συνδέοντας το δυτικό με το ανατολικό άκρο της πόλης.  Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της περιόδου 2017-2021, ύψους 32,4 εκατ. ευρώ, που υποβλήθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), το δίκτυο θα επεκταθεί ώστε να καλύψει τις περιοχές Λαγκαδά, Κουφαλίων, Χαλάστρας, Νέας Μεσήμβριας, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Φίλυρου, Χορτιάτη, Βασιλικών, Μηχανιώνας και Επανομής.

Παράλληλα, ήδη από φέτος θα επενδυθούν 8,4 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία δικτύου χαμηλής πίεσης 20 χλμ (συν άλλα 0,18 χλμ μέσης πίεσης) σε περιοχές όπου ήδη υπάρχουν συνδέσεις, αλλά και σε νέες, στους δήμους Δέλτα (Σίνδος και Ιωνία), Παύλου Μελά (Νικόπολη) και Θερμαϊκού (Περαία και Νέοι Επιβάτες).

Με τις επεκτάσεις αυτές, καθώς και ενεργοποιώντας πλήθος κινήτρων για την προσέλκυση περισσότερων καταναλωτών στο δίκτυό της, η εταιρεία θα καταστεί πιο “ετοιμοπόλεμη” και για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού που συνεπάγεται η επικείμενη απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου του 2017 αναμένεται περαιτέρω μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, καθώς μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης για οικιακή χρήση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών. Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται σε όφελος προς τον καταναλωτή σε 5,5 λεπτά ανά κυβικό με βάση τις τρέχουσες τιμές.