Αναγνωρίστηκε επίσημα ως ιαματικό το νερό των πηγών στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Κορινθία και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η σχετική απόφαση.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός σε δηλώσεις του σημείωσε ότι, στέφθηκε με επιτυχία μια συντονισμένη προσπάθεια έξι ετών και σημείωσε πως, «από εδώ και πέρα ξεκινά ένας νέος σχεδιασμός στην περιοχή, με επίκεντρο τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, για την εκμετάλλευση του Ιαματικού νερού».

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός πρόσθεσε ότι, «αυτό που θα κάνουμε ως επόμενο βήμα, θα είναι να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε αυτός ο φυσικός πόρος, να περιέλθει ως διαχείριση, γιατί είναι κρατικό αγαθό, στο Δήμο Κορινθίων» και επεσήμανε πως ο Δήμος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έργα υδρομάστευσης, τα οποία θα γίνουν με σκοπό να διανεμηθεί το ιαματικό νερό σε υπάρχουσες ή μελλοντικές τουριστικές επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου.

Υπογράμμισε ότι, «το ιαματικό νερό θα είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο πιστεύω θα το αξιοποιήσουν μεγάλες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδο».

Επιπλέον υποστήριξε, «είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε το στόχο μας» και ανέφερε πως η αναγνώριση και κατ’ επέκταση η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, ολοκληρώνει ένα πάγιο αίτημα ετών, όχι μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά των κατοίκων της περιοχής καθώς και όλων των Κορινθίων.