Ξεκινούν τη Δευτέρα 22 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου οι τακτικές θερινές εκπτώσεις του 2016, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ). Την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου οι καταστηματάρχες μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ανοίξουν τα καταστήματά τους, με προτεινόμενο, από τον ΕΣΘ, ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 18:00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταστηματάρχες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής σε όσα προϊόντα που πωλούνται με έκπτωση, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας. Η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

«Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν των διπλών τιμών, γίνεται χρήση και ποσοστών, αυτά θα πρέπει να είναι συγκεκριμένα ως προς την κάθε κατηγορία ειδών που αναφέρονται και να επαληθεύονται από τη σύγκριση των δύο τιμών. Επιπλέον, θα πρέπει, μαζί με το ποσοστό, να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. 20% έκπτωση)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Το ποσοστό έκπτωσης που διαφημίζει κάθε κατάστημα θα πρέπει να είναι πραγματικό και όχι παραπλανητικό.

«Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης. Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους εμπόρους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν πρέπει να επιβάλλονται λόγω λάθους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΣΘ.