Το «Citizen Day» (Ημέρα Εθελοντισμού) εκφράζει τη δύναμη της συλλογικής δέσμευσης του Ομίλου L’Oréal απέναντι στην κοινωνία. Είναι μια ετήσια εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καλούς σκοπούς που βοηθούν την κοινωνία και τις μειονεκτούσες κοινότητες. Το μήνυμα «I Feel Good, to Do Good» που ενθαρρύνει τους εργαζομένους παγκοσμίως να συμβάλουν, αποτυπώνει έμπρακτα τη δέσμευση του Ομίλου ως ενεργού πολίτη.

Στο Citizen Day συμμετέχουν όλες οι θυγατρικές της L’Oréal παγκοσμίως. Το 2015, πάνω από 25.000 εργαζόμενοι σε 62 χώρες έλαβαν μέρος σε φιλανθρωπικές δράσεις. Από αυτή την πρωτοβουλία  έχουν επωφεληθεί 420 φορείς και 35.000 άνθρωποι.

«Για 7η συνεχόμενη χρονιά, κάθε εργαζόμενος της L’Oréal θα έχει την ευκαιρία να συμβάλλει για έναν καλύτερο κόσμο. Μαζί, μπορούμε να έχουμε θετική επίδραση στον κόσμο γύρω μας. Το γεγονός αυτό κινητοποιεί τους εργαζομένους μας και είναι πολύ χρήσιμο για τις κοινωνίες», δήλωσε ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και CEO της L’Oréal και εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας.

Φέτος, στην Ελλάδα, η L’Oréal Hellas συνέβαλε ενεργά στο Citizen Day με τη συμμετοχή 200 εθελοντών/εργαζόμενων οι οποίοι προσέφεραν στους συνανθρώπους μας περισσότερες από 600 ώρες εθελοντικής δουλειάς.

Οι δράσεις αλληλεγγύης αφορούσαν δημιουργική ενασχόληση με παιδιά, βελτίωση και επισκευή των εγκαταστάσεων φορέων που φιλοξενούν ειδικές κοινωνικές ομάδες, προετοιμασία μερίδων φαγητού που παρασκεύασαν οι εργαζόμενοι, κατασκευή χειροτεχνημάτων προς πώληση για την αύξηση των εσόδων των οργανώσεων, κοινωνικοποίηση ομάδων που διατελούν σε κοινωνική απομόνωση, υπηρεσίες αισθητικής σε γυναίκες 3ης ηλικίας…

Για άλλη μια χρονιά, το Citizen Day έδωσε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους της L’Oréal Hellas μέσα από αυτή την εκστρατεία συμμετοχής στα κοινά και στην αλληλεγγύη να νιώσουν ακόμα πιο υπερήφανοι που ανήκουν σε αυτόν τον Όμιλο.