Ρατσιστική φραστική επίθεση σημειώθηκε σύμφωνα με την Αυγή χθες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη χώρα μας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής Πέτερ Ραμσάουερ, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γκάμπριελ, φέρεται να είπε στον φωτογράφο που τον έσπρωξε κατά λάθος στη διάρκεια της φωτογράφισης των δύο ηγετών:: «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!».

Αξιωματούχοι του πρωθυπουργικού γραφείου, αντέδρασαν άμεσα διαμαρτυρόμενοι έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο του προκάλεσε… μώλωπες.

Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.