Για κατασκοπία ελέγχεται υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ. Πρόκειται για στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας, οποίος ήταν παράλληλα προϊστάμενος της ομάδας OLAF που χειρίζεται τα υπερσύχρονα συστήματα παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας και κυρίως το γνωστό… βαλιτσάκι που έχει χρησιμοποιηθεί, για την νόμιμη μαγνητοφώνηση καυτών και αποκαλυπτικών διαλόγων σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που απασχολούν ήδη τη δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής φέρεται κατά πληροφορίες να έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον ελεγχόμενο αξιωματικό, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν e-mail με απόρρητα έγγραφα που είχαν… φύγει σε διάφορες βρετανικές υπηρεσίες.

Για την υπόθεση ,που θεωρείται πολύ σημαντική από τις αρχές έχει ήδη ενημερωθεί ο επικεφαλής εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Π. Πούλιος, ενώ σήμερα αναμένεται να ενημερωθεί και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κα. Ελένη Ράικου, η οποία με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας θα αποφασίσει για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές της.