Την προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Το γεγονός ότι η προκήρυξη δεν εστάλη σε έντυπη και όχι σε ηλεκτρονική μορφή (CD), αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντικό από τις Αρχές, όπως επίσης και η φωτογραφία από το οπλοστάσιο που διαθέτει η οργάνωση.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, πρόθεση των τρομοκρατών είναι να «συνδεθούν» ιδεολογικά με τη 17Ν, καθώς η εν λόγω οργάνωση συνήθιζε να στέλνει φωτογραφίες με τα όπλα που διαθέτει, αλλά και να κάνουν επίδειξη ισχύος, «προειδοποιώντας» τους αστυνομικούς ότι έχουν τη δύναμη να κάνουν εντυπωσιακά χτυπήματα.

Τα όπλα είναι τοποθετημένα σε μία επιφάνεια που μοιάζει με τραπέζι, ενώ τα Καλάσνικοφ δημιουργούν αψίδα κάτω από το σύμβολο της οργάνωσης.

Στην επίμαχη φωτογραφία από το οπλοστάσιο της «Σέχτας» διακρίνονται 12 πιστόλια, ένα περίστροφο, τρία Καλάσνικοφ και ένα ημιαυτόματο, ενδεχομένως Σκόρπιον. Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο φαίνονται μεταξύ άλλων και δεκάδες σφαίρες, διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και δύο γεμιστήρες για όλους τους τύπους των όπλων που διαθέτουν.

Στη φωτογραφία διακρίνονται επίσης δύο στιλέτα και μία σιδηρογροθιά.

Η προκήρυξη της «Σέχτας» αφέθηκε σε κάδο απορριμμάτων, σε πάρκο που απέχει μόλις 30 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας, όπου τον περασμένο Δεκέμβρη, παραμονές των εκδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έγιναν πολλές προσαγωγές από αναρχικό στέκι στο Κερατσίνι.