Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων, Ιδρυμάτων, Σχολείων Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Αντικείμενο της διαμαρτυρίας τους, όπως τονίζουν είναι οι πάνω από 2.000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, οι συχνές απολύσεις καθώς και το γεγονός ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι στον «αέρα».

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του αγώνα αναπήρων Χάρης Χουρδακης δήλωσε:

«Οι διοικήσεις επιβάλλουν τροφεία, διώχνουν τα παιδιά των οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν», ενώ η κυβέρνηση «”συμβουλεύει” τις διοικήσεις να ζητούν τα περιουσιακά στοιχεία των γονέων, να αξιοποιήσουν τις περιουσίες των κέντρων, να τρέξουν για βοήθεια στους “φιλάνθρωπους”, στους χορηγούς και στα ευρωπαϊκά προγράμματα με ημερομηνία λήξης».

Τα άτομα με αναπηρία προανήγγειλαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τους συνοδούς τους την ερχόμενη Πέμπτη(23 του μήνα) στις 10.30 στο υπουργείο Παιδείας και στις 30 του μήνα πανελλαδική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

yperg1 yperg2 yperg3 yperg4 yperg5

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος