Να επισπεύσει το ερευνητικό της έργο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής ώστε να προχωρήσει η αποπεράτωση σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ζήτησε από τους εκπροσώπους της, στη διάρκεια σύσκεψης, ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου.

Επίσης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας μουσείου για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων που έχουν έρθει στο φως μέσα από τις έρευνες των τελευταίων ετών και αποκαλύπτουν τον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.

Αποφασίστηκε νέα σύσκεψη με τη συμετοχή και των οικονομικών επιτελείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή των διαδικασιών και να συνεχιστούν τα έργα υποδομής για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Μεταξύ των έργων είναι:« Η συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων » των περιοχών Κορωπίου – Παιανίας. Η αντιπλημμυρική προστασία της Αναβύσσου, της Παιανίας και τμήματος του Ρέματος « ΞΕΡΕΑΣ » Αγίας Μαρίνας, στο Κορωπί. Η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Θορικού, καθώς και η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του αλιευτικού καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας.