Σόκαρε με τις δηλώσεις του ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο και αποφάσισε να φύγει στην Ελβετία για να κάνει ευθανασία.

«Έχω καρκίνο και πεθαίνω σε δύο – τρεις μήνες», είπε αρχικώς. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του να πάει στην Ελβετία προκειμένου να υποβληθεί σε ευθανασία. «Το πρόβλημα της ευθανασίας εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού. Εγώ είμαι υποστηρικτής και συνήγορος του δικαιώματός μας στον θάνατο. Θεωρώ το δικαίωμα στον θάνατο είναι το πιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Έχω κάνει τα χαρτιά μου ήδη για ένα ίδρυμα στη Ζυρίχη, λέγεται υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Πηγαίνεις με τους δικούς σου ανθρώπους και σου δίνουν ένα ποτήρι, δηλώνεις για τελευταία φορά ότι το κάνεις με τη θέλησή σου, πίνεις από το ποτήρι και μέσα σε ελάχιστα λεπτά φεύγεις», είπε εξηγώντας τη διαδικασία στην οποία πρόκειται να υποβληθεί.

Μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος έχει γράψει και βιβλίο στο οποίο μιλάει για την προσωπική του μάχη, με τον τίτλο: «Εγώ κι ο θάνατός μου – Το δικαίωμα στην ευθανασία».