Με τη συμμετοχή 600 συνέδρων από 48 χώρες ξεκινά στις 26 Ιουνίου το Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών με θέμα: «Τοπολογία και οι Εφαρμογές της».

«Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια, που αναδεικνύει την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο δήμαρχος Ναυπάκτου, Θ. Παπαθανάσης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μαζί με τον καθηγητή μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Γεωργίου και τον ομότιμό του κ. Σταύρο Ηλιάδη. Ο δήμαρχος συμπλήρωσε, ότι στο συνέδριο θα συμμετάσχουν καθηγητές εγνωσμένου κύρους και διεθνούς φήμης ενώ ταυτόχρονα πιστοποιείται η αγαστή συνεργασία του Δήμου Ναυπάκτου με το ΤΕΙ Μεσολογγίου και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η τοπολογία αποτελεί ειδικό κλάδο των μαθηματικών με πολλές εφαρμογές στη συγκεκριμένη επιστήμη, αλλά και στην καθημερινότητα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την Τοπολογία Δικτύων του ΟΤΕ και του Διαδικτύου.

Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευτούν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό των μαθηματικών Topology and its Applications, του γνωστού ολλανδικού, εκδοτικού οίκου Elsevier.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί τη συνέχεια του διεθνούς συνεδρίου του 2006 International Conference on Topology and its Applications, που είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία στο Αίγιο.

Η διοργάνωση γίνεται από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του ΤΕΙ Μεσολογγίου, καθώς από το Δήμο Ναυπάκτου.

Πηγή: www.nafpaktos.gr