Από τις 10-12 Ιουνίου θα διαρκέσει η 6η Νεμεάδα, που αποτελεί αναβίωση των αγώνων της αρχαίας Νεμέας και θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο Στάδιο Νεμέας. Την έναρξή της θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η 6η Νεμεάδα, που οργανώνεται από το Σύλλογο για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς επισήμων την προσεχή Παρασκευή, στις 6.30 το απόγευμα στο Ναό του Νεμείου Διός, όπου θα γίνει και η αφή της δάδας στο Βωμό του Διός, την οποία η Εκεχειρία κι η Νεμέα μεταφέρουν εν πομπή στο αρχαίο στάδιο.

Ακολούθως στο αρχαίο Στάδιο θα ανάψει ο βωμός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη των αγώνων και η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία Νεμέας και μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, θα γίνει η παρουσίαση του έργου «Ελλάδα! Το μιούζικαλ» από μαθητές του δημοτικού σχολείου «Olga Milosevic» της πόλης Smederevska Palanka, στη Σερβία.

Το κυρίως πρόγραμμα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 7.30, θα γίνει η τελετή λήξης στο αρχαίο Στάδιο και η απονομή στεφάνων αγριοσέλινου στους νικητές.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί στο αρχαίο Στάδιο, θα γίνει επίδειξη αρχαίου παγκρατίου, ενώ το μεσημέρι στο δημαρχείο, θα παρουσιαστούν δύο νέα βιβλία για τη Νεμέα και το απόγευμα στις 7.00 στο αρχαίο Στάδιο, θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με θεατρική απόδοση του ποιήματος «Νεμεάδα» και μουσική για τους μύθους και την ιστορία της Νεμέας.

Η έκτη σύγχρονη Νεμεάδα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, του υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS, την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι, ο Σύλλογος για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων είναι απότοκος της σχεδόν τεσσαρακονταετούς ανασκαφικής προσπάθειας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, στο πανελλήνιο ιερό του Νεμείου Διός στη Νεμέα και του ενθουσιασμού και της προθυμίας των κατοίκων της Νεμέας, που αισθάνονται ότι μπορούν να συνεισφέρουν μια σημαντική υπηρεσία στο σημερινό κόσμο, λόγω της τύχης τους να έχουν ρίζες στη Νεμέα.

Επιπλέον, στο Σύλλογο που διοργανώνει τη Νεμεάδα, πιστεύουν ότι «υπάρχει πεδίο για τη συμμετοχή του μέσου ανθρώπου σε ένα τέτοιο διεθνές αθλητικό γεγονός, όπου όμως, ούτε θα καταγραφούν επιδόσεις, ούτε θα απονεμηθούν μετάλλια. Οι αγώνες δρόμου θα πραγματοποιηθούν κατά φύλο και ηλικία και όσοι συμμετάσχουν, θα ανταμειφθούν από την καταπόνηση των γυμνών τους ποδιών πάνω στις ίδιες πέτρες και στο ίδιο χώμα που πάτησαν αρχαία πόδια, πριν από 2.300 χρόνια και πλέον».

Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι, νωρίτερα, το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής, στο δημαρχείο Νεμέας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα ανακηρυχτεί Επίτιμος Δημότης Νεμέας.