Συγκινούν τα λόγια του αδελφού της Νίκης Νικολοπούλου που «έφυγε» από τη ζωή στα 17 της χρόνια. Ο γιος του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου είναι 15 ετών, μαθητής Γυμνασίου και θέλησε με τον δικό του τρόπο να πει το τελευταίο αντίο στην αδελφή του.

«Αγαπημένη μου αδερφή έζησες σε έναν κόσμο που δεν σε καταλάβαινε και στον οποίον δεν ταίριαζες. Η αγάπη όμως δεν έχει όρια και γλώσσα κι εσύ αλλά και εμείς την είχαμε απλόχερα. Όλοι μαζί περπατήσαμε σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο ενωμένοι. Είσαι μεγάλη αγωνίστρια, έκανες μικρά αλλά γενναία βήματα. Έλα στα όνειρά μας να μας μιλήσεις για τις αυλές του παραδείσου και την αγάπη. Σε ευχαριστούμε που γεννήθηκες και που μας δίδαξες υπομονή. Σου ζητάμε συγγνώμη για τον κόσμο τον απόξενο. Είσαι ένας άγγελος, από πάντα ήσουν άγγελος, είσαι το αστέρι μας το φωτεινό και η μεσίτριά μας στον επουράνιο πατέρα. Δεν χρειάζεσαι την βοήθειά μας αλλά εμείς την δική σου. Εις το επανιδείν», ήταν τα λόγια του 15χρονου που συγκίνησε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην κηδεία.

Την ίδια ώρα το ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια αλλά και την ευγνωμοσύνη του, για την δωρεά οργάνων της 17χρονης κοπέλας. Διευκρινίζοντας μάλιστα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις διατηρείται η ανωνυμία αναφέρει:

«Στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην οικογένεια Νικολόπουλου. Με την στάση της, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ανέδειξε τη σημασία της δωρεάς οργάνων στη πράξη, ευαισθητοποιώντας το πανελλήνιο. Ευχόμαστε η σκέψη της σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας, ως υπέρτατη έκφραση αγάπης και φιλαλληλίας να απαλύνει τον πόνο της μεγαλόψυχης οικογένειας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΜ.