Σε διάψευση της είδησης ότι οι αλλαγές στους φόρους θα φέρουν ανατιμήσεις ως 42% στο ψωμί προχώρησε η Ομοσπονδία Αρτοποιών, διαβεβαιώνοντας ότι ο κλάδος θα απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και τις αυξήσεις με τις οποίες επιβαρύνονται οι πρώτες ύλες.

«Σε διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν στις εν γένει αυξήσεις διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών, γίνεται μνεία για αύξηση στο ψωμί. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι τιμές του άρτου και των αρτοπαρασκευασμάτων διαμορφώνονται ελεύθερα. Την ευθύνη για τον καθορισμό τιμής πώλησης έχει αποκλειστικά ο κάθε επιχειρηματίας αρτοποιός. Κανένας φορέας δεν έχει το δικαίωμα εκ του νόμου να προσδιορίσει τιμές πώλησης. Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε σαν επίσημο Δευτεροβάθμιο όργανο των Αρτοποιών όλης της Ελλάδας πως κάθε συνάδελφος αρτοποιός μεμονωμένα έχει την ευθύνη της τιμής πώλησης του ψωμιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά την οικονομική κατάσταση του Έλληνα καταναλωτή και επιδεικνύοντας κοινωνική ευθύνη απέναντι του, ως εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, σας γνωρίζουμε ότι ουδεμία πρόθεση υπάρχει για αύξηση στην τιμή του ψωμιού και των προϊόντων αρτοποιίας», επισημαίνεται.

Οι αρτοποιοί υπογραμμίζουν επίσης ότι «οι τιμές άρτου, αρτοσκευασμάτων και αρτοπαρασκευασμάτων που διατίθενται στα αρτοποιεία παραμένουν σταθερές εδώ και μια οκταετία».