Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο δήμος Τρίπολης για την εγκατάσταση προσφύγων στην βιομηχανική περιοχή της πόλης, αλλά και τον μεγάλο αριθμό που πρόκειται να εγκατασταθούν, με επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής, στους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και αναπληρωτή Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Ο δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων, ότι αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα του προσφυγικού και την ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος και υπογραμμίζει ότι ως δήμος, «εμείς δεν θα απέχουμε από μια σοβαρή συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, του οποίου στόχος μας είναι το καλύτερο αποτέλεσμα».

Παράλληλα χαρακτηρίζει «τελεσίγραφο» την επιστολή που του έστειλε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας και αναφέρει, «διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την απόφασή σας να επιλεγεί η ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης επωμιζόμενη την ευθύνη ενός τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων, που φτάνει τους 1500 και που ελήφθη σε συσκέψεις, ερήμην του Δήμου μας».

Επιπλέον ο δήμαρχος αφού γνωστοποιεί στους υπουργούς την αντίθεση των επιχειρηματιών, αλλά και του δήμου στην εγκατάσταση προσφύγων στην βιομηχανική περιοχή, σημειώνει ότι, «θεωρούμε υπερβολικό τον φερόμενο αριθμό φιλοξενούμενων προσφύγων που μας έχει γνωστοποιηθεί, αριθμό που δεν συνάδει με τα υπάρχοντα πληθυσμιακά κριτήρια της περιοχής». Προσθέτοντας, «θεωρούμε ότι η εγκατάσταση ανθρώπινων ψυχών σε βιομηχανικά κτίρια, επιλεγμένα με αμφίβολα κριτήρια, τα οποία δεν πληρούν τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, υγιεινής και ασφάλειας όχι μόνο δεν θα προσφέρουν βιώσιμες λύσεις, αλλά θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα διαχείρισης στο δήμο μας».

Τέλος, ο Δημήτρης Παυλής, αφού επισημαίνει ότι «δεν θέλουμε να απέχουμε απ’ την συνολική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Θέλουμε να συμμετάσχουμε αλλά να αναλάβουμε αυτό που μας αναλογεί. Θέλουμε να είμαστε ενήμεροι και να προλαμβάνουμε αυθαίρετες ενέργειες που φέρνουν το Δήμο και τους πολίτες προ τετελεσμένων γεγονότων». Ενημερώνει τους δύο υπουργούς ότι προγραμματίζει την σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με την συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής και τους ζητά σήμερα να απαντήσουν στο δήμο τις απόψεις τους επί των ενστάσεων που διατυπώνονται στην επιστολή του δημάρχου, για να τεθούν υπόψη του δημοτικού συμβουλίου.