Ο δήμος Βύρωνα καινοτομεί με το 1ο φεστιβάλ μπίρας που ξεκινά σήμερα (έως την Κυριακή) στον γνωστό χώρο στο θέατρο Βράχων στην Εργάνη όπου φιλοξενεί εδώ και χρόνια έναν από τους πιο σημαντικούς θερινούς πολιτιστικούς θεσμούς, το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Έλληνες Φίλοι της Μπίρας» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα και της Περιφέρειας Αττικής.

Η διοίκηση του δήμου υλοποιεί ένα σχέδιο με κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και πολιτιστική δυναμική αφιερωμένο στην ελληνική μικροζυθοποιία. Σε μια εντυπωσιακή μπάρα μπίρας, με πρόσοψη 50 μέτρα, ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει γεύσεις από τις 15 ελληνικές αλλά και τις 100 από όλο τον κόσμο εκ των οποίων οι 60 είναι σε βαρέλι.

Παράλληλα, θα εμφανιστούν ζωντανά μερικά από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα ροκ μουσικής, που θα πλαισιωθούν από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί από συναυλία έκπληξη, με γνωστούς Έλληνες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διατίθενται επιλεγμένα μενού μπίρας στο «Beer Garden», δίπλα στο μικρό Θέατρο «Άννα Συνοδινού», όπου το Σάββατο οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον μεγάλο τελικό του Champions League σε γιγαντοοθόνη.

Την Κυριακή στις 18:30-20:30, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο οικιακής παρασκευής μπίρας, από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος και 12 τυχεροί θα κερδίσουν ολοκληρωμένα πακέτα οικιακής ζυθοποίησης.