Τo σύστημα «Just in time» ή μεταφρασμένο ελληνικά «την τελευταία στιγμή» είναι ένας τρόπος οργάνωσης της παραγωγής με στόχο την ελαχιστοποίηση του συνολικού αποθέματος που διατηρεί μια επιχείρηση. Βασική αρχή του συστήματος είναι ότι οι πρώτες και βοηθητικές ύλες παραγωγής αγοράζονται σε μικρές ποσότητες και μόνο στις περιπτώσεις που χρειάζονται. Επειδή η στάθμη των αποθεμάτων είναι πάντα σε χαμηλά επίπεδα, δεν υπάρχουν περιθώρια αντικατάστασης των υλικών, και η ποιότητα πρέπει να είναι πάντα υψηλή. Μια παρτίδα από ακατάλληλα υλικά (π.χ. κρέατα) μπορεί να μπλοκάρει τη λειτουργία ολόκληρου του εστιατορίου. Έτσι οι εργαζόμενοι πρέπει να διαθέτουν μεγάλη ευσυνειδησία και αφοσίωση ώστε να εγγυώνται σταθερά υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές. Αντί να ελέγχεται η ποιότητα δειγματοληπτικά, ανάγεται σε άμεση ευθύνη όλων των ατόμων και των ομάδων που χειρίζονται το σύστημα. Διαβάστε το θέμα στο supply.gr