Στο «τιμόνι» του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ), εξελέγη, ομόφωνα, για δεύτερη θητεία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Λουφάκης Χημικά», Κυριάκος Λουφάκης, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου για τη συγκρότηση σε Σώμα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒΕ, η θητεία της νέας διοίκησης, όπως ορίζει το καταστατικό του Συνδέσμου, είναι διετής και θα διαρκέσει έως το Μάιο του 2018.

Πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γεδεών Βούλης και δεύτερος ο Μενέλαος Σαμαράς, ενώ γ.γ. ορίστηκε ο Αθανάσιος Τζιρίτης, οικονομικός επόπτης ο Παναγιώτης Χασάπης και έφορος ο Αλέξανδρος Δούφος. Μέλη εξελέγησαν ο Αλέξανδρος Αποστολίδης, ο Δημήτρης Καραβασίλης και ο Χρήστος Κολιός.

Το ΔΣ του ΣΕΒΕ θα συνεχίσει «την προσπάθειά του για την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και της εξωστρέφειας, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και των υποδομών μεταφορών-logistics, που είναι απολύτως αναγκαία για την ανάπτυξη της χώρας και θα πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Ο ΣΕΒΕ θα εντείνει την προσπάθειά του, σε μία ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τη χώρα και τις επιχειρήσεις της, για στήριξη των μελών του στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων τους και στην παροχή πρακτικών εργαλείων για την αύξηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού τους μέσα από εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εκπαίδευση/κατάρτιση, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ», προστίθεται.