«Την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup και το αναγκαίο κλείσιμο της αξιολόγησης, που δίνει μια νέα ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα της χώρας μας», χαιρετίζει ο Ελευθέριος Κούρταλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος του ΣΕΒΚ θεωρεί θετική την απόφαση που ελήφθη και ότι παρά τα σκληρά μέτρα που επιβληθήκαν στον λαό, η συμφωνία αυτή θα αλλάξει επιτέλους προς το καλύτερο την οικονομική προοπτική της χώρας και θα δώσει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι προφανές, ότι οι πολιτικοί καθυστερούσαν επί 6 χρόνια να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και να πούνε την αλήθεια στον λαό για μέτρα που έπρεπε να ληφθούν εξ υπαρχής, με αποτέλεσμα ενώ άλλες χώρες να βγαίνουν από τα μνημόνια σε 2-3 χρόνια, η χώρα μας να μένει ακόμη δέσμια αυτών.

Είναι ώρα τώρα, η Κυβέρνηση να γυρίσει σελίδα και να τηρήσεις τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, να προχωρήσει ταχύτατα στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, στην προώθηση ενός Αναπτυξιακού Νόμου που θα υπηρετεί όλους τους βιομηχανικούς κλάδους και όχι μόνο επιλεκτικά των νέων Τεχνολογιών, καινοτομίας κ.λ.π. και τέλος στη δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου για μια συνολική αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του κράτους αλλά και ανάταξης της ελληνικής οικονομίας ώστε η χώρα μας να καταστεί ένα ισάξιο και κανονικό ευρωπαϊκό κράτος».