Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σιγά σιγά στους 30 βαθμούς Κελσίου, αναζητήσαμε εκείνα τα μέρη στην Αθήνα που φέρνουν το καλοκαίρι στην πόλη νωρίτερα. Παραλίες, λίμνες ακόμη και σημεία στο βουνό προσφέρουν την δροσιά τους σε εκείνους που επιθυμούν λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς σε κοντινή απόσταση από το κλεινόν άστυ. Διαλέξτε το αγαπημένο σας και δροσιστείτε αναλόγως!

Λίμνη Βουλιαγμένης

limni vouliagmenis_edited Συνδυάζοντας αρμονικά το φυσικό κάλλος, με κυρίαρχα στοιχεία τους βράχους και τα πεύκα, με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, αποτελεί έναν από τους πιο δροσιστικούς προορισμούς, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Η μαγεία της Λίμνης Βουλιαγμένης, όμως, δεν περιορίζεται στα πεντακάθαρα ιαματικά νερά της, ακόμα κι αν αυτά εγγυώνται ευεξία, αναζωογόνηση και τόνωση. Το περιβάλλον της λίμνης διαθέτει μια ιδιαίτερη γοητεία, που θα σας σαγηνεύσει και θα σας κάνει να παραμείνετε εδώ μέχρι αργά το βράδυ.Οι επιλογές σας σε αυτή την όαση αναψυχής είναι αμέτρητες: βουτιές σε πεντακάθαρα νερά, πεζοπορία, ποδήλατο, μαθήματα yoga και pilates, βόλτες στο πευκοδάσος και φυσικά δροσερά cocktails δίπλα στις μαγευτικές της όχθες και υπέροχα, ελαφριά πιάτα στο restaurant. Περισσότερα για τη Λίμνη Βουλιαγμένης

Βαρυμπόμπη

varimpompi Μπορεί εδώ πρωταγωνιστής να μην είναι το υγρό στοιχείο, ωστόσο, οι καταπράσινες εικόνες που θα καταγράψετε θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω. Κρυμμένο μυστικό των βορείων προαστείων, ένα ξέφωτο στη Βαρυμπόμπη έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για τους weekenders της πόλης, εντός των τειχών της. Για να το προσεγγίσετε βγαίνετε στην έξοδο της Βαρυμπόμπης από την Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, ακολουθείτε ταμπέλες προς Βαρυμπόμπη και συνεχίζετε όλο ευθεία. Αφού περάσετε τον ναό του Αγίου Μερκουρίου και δύο μεγάλα τουριστικά κέντρα αναψυχής στο αριστερό σας χέρι θα βρείτε ένα ξέφωτο. Παρκάρετε, πάρτε τα εφόδια σας και πιάστε την καλύτερη θέση τόσο σε κάποιο από τα κιόσκι (ένα μόνο σκεπαστό και δύο τραπέζια με παγκάκια) όσο και κάτω από την σκιά των πανήψυλων δέντρων και απολαύστε την φύση στο μεγαλείο της.