Tην ομόφωνη αντίθεσή του εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στη σημερινή του συνεδρίαση, για τα προαπαιτούμενα και το ασφαλιστικό, που ψηφίστηκαν στη Βουλή και επηρεάζουν την Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση, στη θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής της Γενικής Κυβέρνησης, με τον οποίο προβλέπεται περικοπή στις δαπάνες των δήμων – και μάλιστα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, όταν τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας η κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους έχει ήδη περικοπεί πάνω από 65%, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει καθοριστικά στην επίτευξη του εθνικού στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα. Ο κ. Πατούλης εξέφρασε επίσης την πλήρη αντίθεσή του σε διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου, όπως αυτή για παράδειγμα που αφορά στην πλήρη αναστολή καταβολής προσωπικής σύνταξης εν ενεργεία αιρετών, ακόμη κι αν υπηρετούν αμισθί το αξίωμά τους. Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε, το θέμα των τελευταίων ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν και αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίασή του κι εφόσον κριθεί ότι χρειάζεται να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων.

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με αντιπροσωπεία γερμανών βουλευτών   

Θέματα όπως ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μεταναστευτικό, οι σχέσεις Κεντρικής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ της γερμανικής και ελληνικής αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , Γ. Πατούλης με αντιπροσωπεία βουλευτών από όλα τα κόμματα του γερμανικού κοινοβουλίου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

«Στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Εργαζόμαστε για την κοινωνική συνοχή και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό των προβλημάτων στις τοπικές κοινωνίες. Στόχος μας είναι η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει τη δύναμη και το ρόλο που έχουν οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Πατούλης , αναφέρθηκε και στη συνεργασία της ΚΕΔΕ με τη γερμανική αυτοδιοίκηση μέσω της ελληνογερμανικής συνέλευσης, με την οποία μάλιστα οργανώνεται και συνέδριο τον ερχόμενο Νοέμβριο.