Έκκληση προς το δικαστικό Σώμα και το υπουργείο Δικαιοσύνης, η συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη 25 Μαϊου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, να ξεκινήσει μετά το τέλος των πανελληνίων εξετάσεων, απευθύνουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, ο δήμος Κορυδαλλού, η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ένωση Συλλόγων και Γονέων.

«Καλούμε όλους τους παράγοντες της δίκης να δείξουν κοινωνική και παιδαγωγική ευαισθησία. Για μία ακόμα φορά, οι μαθητές του Κορυδαλλού αντιμετωπίζονται ως υποψήφιοι β’ κατηγορίας. Καλούνται να δώσουν εξετάσεις σε ένα αστυνομοκρατούμενο περιβάλλον, με μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν κλείσιμο δρόμων, διακοπή κυκλοφορίας και έλεγχο στοιχείων κάθε διερχόμενου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, έχει ενημερώσει εδώ και ενάμιση μήνα αναλυτικά για τις ημερομηνίες των πανελληνίων εξετάσεων όλους τους παράγοντες της δίκης, δηλαδή το υπουργείο Δικαιοσύνης και μέσω αυτού την πρόεδρο του Δικαστηρίου, το Συμβούλιο Εφετών, καθώς και τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. Επίσης, ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το ζήτημα. Από τότε ως σήμερα έχει καθημερινές επαφές, προκειμένου να μη συμπέσει η διεξαγωγή της δίκης με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως αναφέρει ο δήμος Κορυδαλλού, η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας για συνέχιση της δίκης είναι ακατανόητη και καταδεικνύει αδιαφορία για την αναστάτωση εκατοντάδων παιδιών και των οικογενειών τους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η αυριανή συνεδρίαση του δικαστηρίου δεν θα μπορέσει, ουσιαστικά, να πραγματοποιηθεί, αφού δεν θα παραστούν οι δικηγόροι Κορίνθου και Λάρισας, διότι δεν τους δόθηκε η σχετική άδεια από τους αντίστοιχους δικηγορικούς συλλόγους.