«Εδώλιο» για 110 πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του παραδικαστικού «δείχνει» η αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Φάκου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση και οι προεκτάσεις της ερευνώνται  από τη δικαιοσύνη , περίπου δέκα χρόνια και τώρα τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται την παραπομπή των ήδη προφυλακισμένων Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, πολιτικού μηχανικού, του Ιάκωβου Γιοσάκη, αλλά και του δικηγόρου Πέτρου Λεωτσάκου, καθώς και άλλων , μεταξύ των οποίων, επιχειρηματιών, συνδικαλιστών ενός  επικοινωνιολόγου που φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με την εκκλησία, ενός συμβολαιογράφου και ενός πρώην δικαστή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη της « εγκληματικής οργάνωσης « εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελλειμένα, τα καταλάμβαναν και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος… Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την κατηγορία,

κατάφερναν να δημιουργούν, ακόμη και  διαδικασίες πλειστηριασμών. Επιπλέον, φέρονται να «πούλαγαν» ισχυρές γνωριμίες με ανθρωπους στη δικαιοσύνη και ταρίφα για να ….ξεμπλέξουν τους ….πελάτες τους  25.000 ευρώ.

Πάντως , πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση θεωρείται ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων για την μεγάλη υπόθεση της Αιξωνής. Ο Παρασκευόπουλος , το 2009, παρότι φέρεται ως μέλος του κυκλώματος, συνεργάστηκε με τις αρχές αποκαλύπτοντας στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης.