Τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου για την ειρήνη και αλληλεγγύη διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής την Κυριακή 22 Μαΐου στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή (Εθνικής Αντιστάσεως 118).

Παιδιά από ομάδες της Αθήνας, προσφυγόπουλα από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, αλλά και παλαίμαχοι αθλητές θα αγωνιστούν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Όλοι μαζί θα συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες όπως καθαριστικά και είδη υγιεινής.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν στόχο να εξασφαλιστεί υλική βοήθεια και στήριξη στους πρόσφυγες. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 24 ομάδες με αθλητές παιδιά από 7-13 ετών. Την διοργάνωση -που θα έχει ελεύθερη είσοδο- στηρίζουν με τη συμμετοχή τους:

– 14 ομάδες μπάσκετ: Άρης Ιλίου, ΑΕ Καλλιθέας, ΑΕ Γκράβας, Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών, Αστέρας Εξαρχείων, Αστέρας Πατησίων, Γκύζη Πολυγώνου, Λέων Μοσχάτου, Οιωνός Πατησίων, Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας, Νήαρ Ηστ, Αναγέννηση Πετραλώνων, Απόλλων N. Σμύρνης, Α.Ο Καρέα

– 10 ομάδες ποδοσφαίρου: Αμπελόκηποι, Πανιώνιος Καισαριανής, Γκυζιακός, Πέρα Κλουμπ, Γ.Σ Καισαριανής, Αθηναΐς, Άτλας, Μικρασιατικός, Κορωνίδα Γαλατσίου, Απόλλων N. Σμύρνης.

Επίσης, την διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα αγωνιστούν σε φιλικό αγώνα παλαίμαχοι από προσφυγικές ομάδες της Περιφέρειας. Παράλληλα, στο τουρνουά θα διεξαχθεί και ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός αγώνας, με συμμετοχή ομάδας προσφυγόπουλων.