Φτωχότερη έγινε χθες η ελληνική ναυτιλία με τον θάνατο του Γιάννη Γουλανδρή. Για τον Ανδριώτη εφοπλιστή και ευεργέτη της Άνδρου εξέδωσε σχετικό ψήφισμα ο Ναυτικός Όμιλος του νησιού μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου σε έκτακτη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, αφού πληροφορήθηκε το θάνατο του επίτιμου προέδρου του και θεμελιωτή του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου ΙΩΑΝΝΗ Β. ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, εκφράζει τη βαθιά οδύνη και τη μεγάλη θλίψη όλων για την απώλεια μιας εξαίρετης προσωπικότητας με πλούσια προσφορά στο ναυτιλιακό και ευρύτερα στον κοινωνικό χώρο, επισημαίνοντας τη στάση ζωής, την άοκνη προσφορά του στο νησί της Άνδρου και στον Ναυτικό Όμιλο ειδικότερα, τον δυναμισμό, το πρωτοπόρο πνεύμα του, την σταθερότητα στις απόψεις του και το ήθος που τον διέκριναν…

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου αποφάσισε ομοφώνως τα εξής: Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος εις ένδειξη τιμής. Η σημαία του ΝΟΑ να κυματίζει μεσίστιος επί τριήμερον, να εκφραστούν τα βαθιά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και να παραστεί σύσσωμο το Δ. Σ. στη νεκρώσιμo ακολουθία, να κατατεθεί στεφάνι στην σορό του, να διατεθεί ποσό σε ευαγές ίδρυμα εις μνήμην του και να αφιερωθούν όλες οι δράσεις του Ομίλου τον προσεχή χρόνο στη μνήμη του’».