Προσλήψεις 425 δικαστικών υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης (και ακολουθούν άλλες 780), όπως και η πλήρωση 1.710 θέσεων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016.

Αναλυτικότερα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Εσωτερικών για την πλήρωση 2.135 θέσεων τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίων υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, από τις 2.135 θέσεις που προκηρύσσονται, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατανέμονται συνολικά 425 και συγκεκριμένα: α) 300 θέσεις κλάδου/ ειδικότητας ΠΕ γραμματέων από τις 720 θέσεις ΠΕ, β) 50 θέσεις κλάδου ΤΕ γραμματέων και 4 θέσεις κλάδου/ ειδικότητας ΤΕ διοικητικού -λογιστικού από τις 372 θέσεις ΤΕ και γ) 21 θέσεις ΔΕ διοικητικού -λογιστικού και 50 θέσεις ΔΕ διοικητικών γραμματέων από τις 1.043 θέσεις ΔΕ.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι «σε άμεσο χρόνο πρόκειται να προκηρυχθούν ακόμη 780 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας» και προσθέτει ότι «η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη και ευελπιστεί ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα αποδώσει έναν κρίσιμο, για την κάλυψη άμεσων αναγκών των δικαστηρίων και των καταστημάτων κράτησης, αριθμό ανθρώπινου δυναμικού».

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη καλούνται όσοι υποψήφιοι έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005, να υποβάλουν αίτηση -υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω προκήρυξης.

Στην ίδια προκήρυξη καθορίζονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα γενικά προσόντα διορισμού, η υποβολή αιτήσεων, η προθεσμία, τα κριτήρια κατάταξης, οι πίνακες κατάταξης και οι διοριστέοι, τα σχετικά με το διορισμό.