Ετοιμοπόλεμοι φαίνεται πως είναι οι κάτοικοι των Ανωγείων στην Κρήτη για το χαράτσι των 5 ευρώ που εισπράττεται, πλέον, και από ειδικές κατηγορίες ασθενών.

Αν και ως τις 25 Ιουλίου αναξιοπαθούντες, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας εξαιρούνταν από την καταβολή των 5 ευρώ, διάταξη της 25ης Ιουλίου, από το διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργο Μοσχοβάκη, αναγκάζει να πληρώνουν όλοι!

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται, πιθανότατα, σύμφωνα με το cretalive, σε χαμηλά έσοδα που εμφάνισε το Κέντρο Υγείας  Ανωγείων σε σύγκριση με άλλα Κέντρα του νομού.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ανωγείων, με επικεφαλής το Γ. Δραμουντάνη έβαλε κάτω τα νομικά «κιτάπια» κι εντόπισε ότι δεν υπάρχει νομική κάλυψη για την είσπραξη των χρημάτων από τις ειδικές αυτές κατηγορίες πληθυσμού.

Συγκεκριμένα η υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ της 31ης Δεκεμβρίου 2010 και προβλέπει την επιβολή του αντιτίμου των 5 ευρώ, αναφέρει ότι «Εξαιρούνται οι οικονομικά αδύνατοι και λοιποί ανασφάλιστοι δικαιούμενοι δωρεάν περίθαλψης ασθενείς, καθώς και οι προσερχόμενοι για επείγοντα περιστατικά ασθενείς».

Η παράταξη έχει θέσει ήδη στη διάθεση του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου τις διατάξεις αυτές, ζητώντας έως χθες μια επίσημη απάντηση, η οποία, όμως, δεν ήρθε, με ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από Δευτέρα.