Για καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποσπάσεων κάνει λόγο το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που χαρακτηρίζει «ανάλγητη» την πολιτική του υπουργείου Παιδείας, καθώς «ανακοίνωσε τις αποσπάσεις μία ημέρα πριν από την ημερομηνία που έπρεπε να παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία».

Επίσης καταγγέλλει τις «αισθητά μειωμένες αποσπάσεις (415 επί των αιτήσεων), σε συνδυασμό με τον πολύ μικρό αριθμό μεταθέσεων και τις χιλιάδες αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών». Η ΟΛΜΕ θεωρεί ότι όλα αυτά θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητά άμεσα:

«Την άμεση σύγκλιση του ΚΥΣΔΕ για την πραγματοποίηση συμπληρωματικού κύκλου αποσπάσεων και εξέταση των ενστάσεων πριν από την έναρξη των μαθημάτων και πριν από την πρόσληψη αναπληρωτών.

Να δοθεί το δικαίωμα απόσπασης και στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2010 και έχουν σοβαρούς λόγους.

Να παρουσιαστούν τα πραγματικά κενά κάθε περιοχής για να μην έχουμε επανάληψη του περσινού φαινομένου της πρόσληψης αναπληρωτών σε περιοχές που δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης, ακόμα και συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας».