Με συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, σήμερα και αύριο, κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο εισάγεται το Σάββατο προς ψήφιση στη Βουλή, απαντούν και οι εργαζόμενοι στους δήμους στην ψήφιση του νόμου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση σήμερα στις 12 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., ως πειθήνιο όργανο σπεύδει να ψηφίσει το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου, δηλώνοντας έμπρακτα την υπακοή της εν όψει της συνεδρίασης του EUROGROUP την Δευτέρα 9 Μαΐου», τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για «αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μόνο στόχο έχει την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1,8 δις και τη λήψη μέτρων συνολικά 9 δις ευρώ. Η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και η μετατροπή της σε ανταποδοτική, η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, η περικοπή του εφάπαξ είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες που άμεσα θα επιφέρει. Ταυτόχρονα, στο ίδιο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνονται σωρεία φορολογικών διατάξεων που αποτελούν μια νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή, με αύξηση των έμμεσων αλλά και των άμεσων φόρων, σε συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 πρώτα μνημόνια και που δρομολογούν την νέα συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων».