Με απεργιακό μπλακ άουτ απαντούν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στην Ολομέλεια της Βουλής και την επικείμενη ψήφισή του τα επόμενα 24ωρα.

Σήμερα και αύριο, Παρασκευή και το Σάββατο, ακινητοποιούνται  μετρό, ηλεκτρικό και τραμ με αίτημα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων την απόσυρση του νομοσχεδίου. «Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα», αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Από αύριο έως και την Κυριακή όμως ακινητοποιούνται τρένα και προαστιακός καθώς οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν στην 3ήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.

Επί δύο ημέρες, σήμερα και αύριο, σηκώνουν χειρόφρενο και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.  Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.