Χειρόφρενο ανεβάζουν οι συγκοινωνίες αύριο και μεθαύριο λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξαν σωματεία εργαζομένων σε μέσα μαζικής μεταφοράς, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για ασφαλιστικό και φορολογικό στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε 48ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα» σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος από αύριο έως και την Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο και οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα μεταφοράς έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.