Έχουν ήδη περάσει έξι χρόνια από την τραγωδία στο υποκατάστημα της Marfin στις 5 Μαΐου του 2010, στην οδό Σταδίου, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο. Λίγα λουλούδια έχουν τοποθετηθεί σήμερα μπροστά από το κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες στη διάρκεια επεισοδίων στο περιθώριο μαζικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, υπενθυμίζοντας τον τραγικό χαμό των εργαζομένων της τράπεζας.

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο γυναίκες και έναν άντρα που εργάζονταν στην τράπεζα, αλλά και ένα αγέννητο μωρό, που κυοφορούσε η αδικοχαμένη Αγγελική.

oasdiaud1

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, όταν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, νεαροί άρχισαν να σπάνε τη βιτρίνα της τράπεζας Marfin και να πετούν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στο κτίριο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

«Κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο τράπεζας, στην οδό Σταδίου 23, όπου εντοπίστηκαν τρία άτομα νεκρά (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), ενώ άλλα πέντε άτομα (τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας) απεγκλωβίστηκαν σώα, από υπερκείμενους ορόφους», ανέφερε λίγο αργότερα η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό.

oasdiaud2

Οι εικόνες του κτιρίου στις φλόγες και των πανικοβλημένων υπαλλήλων που προσπαθούσαν να σωθούν παραμένουν μέχρι σήμερα ζωντανές στη μνήμη μας.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος