Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της γυναίκας που βρήκε τη μικρή Μαρία στο Χαϊδάρι. Όπως περιέγραψε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 και στο Mega διασχίζοντας τον δρόμο είδε με τον σύζυγό της ένα παιδάκι να κάθεται στο κράσπεδο και αμέσως κατάλαβαν ότι πρόκειται για τη μικρή Μαρία.

«Σοκαρισμένη προσπαθούσα να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία. Κάναμε αναστροφή και γυρίσαμε στο σημείο, όπου ήδη είχαν ήδη πάει 2 κοπέλες και ένας νεαρός» είπε η Φωτεινή Δημητρίου.

Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε η ίδια, η μικρή Μαρία ήταν «τρομαγμένη,πεινασμένη, γρατσουνισμένη και πολύ βρώμικη» ενώ η μικρή τους είπε «με αφήσανε» δύο φορές.

Η κα Δημητρίου εκτιμά ότι το μικρό κοριτσάκι δεν μπορεί να βρέθηκε εκεί μόνο του.

«Το σημείο στο οποίο βρέθηκε είναι δύσβατο και ακόμη κι αν είχε περπατήσει δεν θα είχε βρεθεί στο σημείο που τη βρήκαμε καθώς έχει συρματόπλεγμα. Στο ξέφωτο, πιο πάνω, πρέπει να το πήρε κάποιος το παιδί. Γιατί αν συνέχιζε στην πάνω πλευρά, θα έβγαινε σε μια συνοικία με κόσμο και κάποιος θα το έβλεπε» είπε.

Όπως τόνισε η ίδια, κατέθεσε στην αστυνομία για την ύποπτη παρουσία τριών ατόμων στην περιοχή που έφυγαν όταν άρχισε να μαζεύεται κόσμος για το 3,5 ετών κοριτσάκι.

«Στα 200 μέτρα από το σημείο, υπάρχει ένα πάρκινγκ όπου στη μία πλευρά ήταν ένα τροχόσπιτο και ένα σκούρο αυτοκίνητο με τρία άτομα. Βρίσκονταν έξω και κουβεντιάζανε. Τους είδαμε όταν κάναμε αναστροφή. Όταν μαζεύτηκε κόσμος στο παιδάκι, είδαμε ότι έλειπε το αυτοκίνητο. Το παιδάκι καθόταν σαν να του είχε πει κάποιος κάτσε εδώ» τόνισε η κα Δημητρίου.

Στο μεταξύ καμία αναφορά σε πρόσωπο ή αυτοκίνητο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έπεσε θύμα απαγωγής δεν έκανε στους αστυνομικούς και στον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. η τετράχρονη Μαρία-Ειρήνη, το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Σκαραμαγκά και βρέθηκε 20 ώρες αργότερα σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων, στην Αφαία Χαϊδαρίου.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες εξαφανίστηκε το κοριτσάκι ακόμα ερευνώνται, όμως αξιωματικός της Αστυνομίας δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η υπόθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με «εξωτερικό παράγοντα».

Ειδικότερα, σε αστυνομικούς και τον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. , οι οποίοι συζήτησαν μαζί της διακριτικά, η μικρή δεν ανέφερε τίποτα για τρίτο άτομο, αυτοκίνητο, ή κάτι άλλο που να αφήνει υπόνοιες για απαγωγή.

Από την εξέταση του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι δεν φέρει σημάδια κακοποίησης ή άλλα προβλήματα υγείας, πέρα από τις εμφανείς συνέπειες της ταλαιπωρίας και γρατσουνιές από την περιπέτειά της.

Οι γρατσουνιές αποδίδονται στα χόρτα και τα κλαδιά της περιοχής, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η τετράχρονη κοιμήθηκε σε κάποιο χωράφι.

Η Μαρία-Ειρήνη εξαφανίστηκε μετά το μεσημεριανό φαγητό του Πάσχα από την μάντρα παλιών αυτοκινήτων του παππού της, η οποία είναι ανοιχτή προς την ύπαιθρο. Οι συγγενείς της διαπίστωσαν εν τέλει την απουσία της και ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού, οπότε και ενεργοποιήθηκε Amber Alert.