Τη νύχτα μέρα έκαναν χιλιάδες βεγγαλικά που φώτισαν, με το άκουσμα της Ανάστασης του Χριστού, τον ουρανό του Ιονίου Πελάγους, μέσα από την καρδιά της Κέρκυρας, την πλατεία Σπιανάδα, όπου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η Αναστάσιμη Ακολουθία από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Το πολιτισμικό Πάσχα στην Κέρκυρα συγκέντρωσε στην κεντρική Πλατεία της πόλης, Έλληνες και ξένους, ντόπιους και τουρίστες που, κρατώντας τις λαμπάδες στα χέρια τους, έδωσαν ένα ιδιαίτερο φως και χρώμα. Οι φιλαρμονικές της πόλης, με τις μοναδικά περίτεχνες στολές τους, παρατάχθηκαν στις θέσεις τους έτοιμες να παίξουν χαρμόσυνα εμβατήρια, ενώ η εικόνα της Ανάστασης του Κυρίου, ήρθε συνοδευόμενη από μία μεγάλη πομπή λαβάρων που ξεκίνησε από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και κατευθύνθηκε το Πάλκο της Πάνω Πλατείας, με την Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία ενωμένη διά των προεξαρχόντων, αρχιεπισκόπου Καθολικών και του μητροπολίτη Κέρκυρας.

Κάτω από το λαμπύρισμα χιλιάδων κεριών, με το ανάγνωσμα του Ευαγγελίου από τον μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο και ειδικά με την αναγγελία της Ανάστασης του Κυρίου, η ατμόσφαιρα έγινε φαντασμαγορική. Χιλιάδες βεγγαλικά έδωσαν μοναδικά χρώματα στον ουρανό, ενώ οι ιδιαίτεροι θορυβώδεις χαιρετισμοί από τα φωτισμένα καράβια που ήταν δεμένα στο λιμάνι της Κέρκυρας, τάραξαν τα μπλε σκοτεινά νερά του πελάγους.

Η Κέρκυρα έμεινε φωτισμένη όλη τη νύχτα με τα βεγγαλικά να τη συνοδεύουν ασταμάτητα, ενώ από πολύ νωρίς, σήμερα το πρωί, οι φιλαρμονικές της πόλης συνοδεύουν τις περιφορές της εικόνας της Αναστάσεως, όλων των εκκλησιών της πόλης, με αποκορύφωμα το ιερό προσκύνημα της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα, του προστάτη του νησιού και του Ιονίου Πελάγους.