Ως γνωστόν, τα κομμάτια από εντόσθια τυλιγμένα με έντερα, ονομάζονται κοκορέτσι.

Η λέξη «κοκορέτσι» προέρχεται από το ρωμανικό «αδράχτι», που λέγεται «κουκουρέτσου».

Το «κουκουρέτσου» το παρέλαβαν οι Σλάβοι και το μετέτρεψαν σε «κουκουρούζα» και που έτσι ονόμαζαν το αραποσίτι (τη ρόκα, το καλαμπόκι), όπως αναφέρει ο Τάκης Νατσούλης.

Έτσι, ο οβελίας, πάνω στον οποίο είναι περασμένα τα κομμάτια από εντόσθια τυλιγμένα με έντερα, πήρε το όνομα «κοκορέτσι» και κατόπιν προέκυψε και το σημερινό, γνωστό σε όλους, έδεσμα.